HQ Architecture + [Visitor center]

Fukuoka, Prefettura di Fukuoka, Giappone: Kyushu Geibun Kan by Kengo Kuma
Kyushu Geibun Kan by Kengo Kuma

In this project we propose a gate, or roof-centered cultural facility, which could replace typical box-shaped cultural complexes.

Kyushu Geibun Kan by Kengo Kuma

The site is surrounded by a rich context of the locale – a station for Kyushu Shinkansen and Yabe River.

Kyushu Geibun Kan by Kengo Kuma

We designed the new cultural center as a gate for the whole place, which will connect the station and the river, narrowing distance between the nature and the people.

Kyushu Geibun Kan by Kengo Kuma

The texture of the building envelope is also informed by its rich context with stone and green wall elements incorporated into the facade.

Kyushu Geibun Kan by Kengo Kuma

Views to the landscape are provided as the skin is cut and creased allowing natural light to enter through the irregular geometric volumes.

Kyushu Geibun Kan by Kengo Kuma

The extensive use of wood throughout--seen in the floors and furniture--recall the natural site in which it is positioned.

Kyushu Geibun Kan by Kengo Kuma

Smooth, ribbed, and woven exterior surfaces are reminiscent of the mountains, river, and passing trains in the physical surroundings, and the paper, silk, and wood used in japanese art through history.

Kyushu Geibun Kan by Kengo Kuma

Blending the outdoors, and constructed space, this landmark becomes a locus for the community to appreciate cultural heritage and creativity.

Kyushu Geibun Kan by Kengo Kuma
Kyushu Geibun Kan by Kengo Kuma
Kyushu Geibun Kan by Kengo Kuma
Kyushu Geibun Kan by Kengo Kuma
Kyushu Geibun Kan by Kengo Kuma
Kyushu Geibun Kan by Kengo Kuma

Location: Fukuoka, Japan Architect: Kengo Kuma associates Area: 4157m2 Year: 2013

3.3/10 (784)