HQ Architecture + [SAMOO]

Sud Chungcheong, Corea del Sud: National Library of Sejong by Samoo Architects & Engineers
National Library of Sejong by Samoo Architects Engineers

The branch library of the National Library of Korea and the first of its regional library will be built in the Sejong City. the ‘E-BRARY’, a compound word of Emotion and Library, implies a library that accommodates digital in the analog form while reflecting the human touches.

National Library of Sejong by Samoo Architects Engineers

Grounded on three strategy concepts of the ‘emotional shape, emotional space and emotional experience’, the National Library of Sejong City aims to be not only a research-oriented library but also an open library to the inhabitants.

National Library of Sejong by Samoo Architects Engineers

Off to the north of the land connected from the central office building to the central park lies the main entrance and exit for the pedestrian access. the central square and the pedestrian plaza in the west forms an open space centered on pedestrians in connection with the cultural facilities in the surroundings.

National Library of Sejong by Samoo Architects Engineers

The water park in the east and the neighborhood park in the south are connected with a circulation type green area. in the outside space stands the book theme park and the sculpture park in consideration of the wedge type green axis directed to the city from the central park.

National Library of Sejong by Samoo Architects Engineers

Its shape sitting softly on the pine tree hills and a pond if the first page is being turned exudes the sensitivity feel. Such design has stemmed from the image that the information is being transferred to become the icon that signifies the dynamic city.

National Library of Sejong by Samoo Architects Engineers
National Library of Sejong by Samoo Architects Engineers
National Library of Sejong by Samoo Architects Engineers

Location: Sejong City, Korea Architects: Samoo Architects & Engineers Collaboration: Keun Jeong Architects & Engineers Inc. Floors: 4 Stories and 2 Basements Area: 21,077 m2 Year: 2013 Awards: Winner Design Competition 2009

0.8/10 (756)