HQ Architecture + [Platform 5 Architects]

Londra, Regno Unito: Shoffice by Platform 5 Architects
Platform 5 Architects

Shoffice (shed + office) is a garden pavilion containing a small office alongside garden storage space located to the rear of a 1950's terraced house in St John’s Wood with the brief requiring the shoffice to be conceived of as a sculptural object that flowed into the garden space.

Platform 5 Architects

The glazed office space nestles into an extruded timber elliptical shell, reminiscent of a wood shaving, and forms a small terrace in the lawn.

Platform 5 Architects

The interior is oak lined and fitted out with a cantilevered desk and storage. Two rooflights - one glazed above the desk with another open to the sky outside the office bring light into the work space.

Platform 5 Architects

The lightweight structure, formed with two steel ring beams, timber ribs and a stressed plywood skin, sits on minimal pad foundations.

Platform 5 Architects

Much of the project was prefabricated to reduce the amount of material that needed to be moved through the house during construction.

Platform 5 Architects
Platform 5 Architects

Location: London, England Architect: Platform 5Architects Structural engineer: Morph Structures Design development & Fabricators: Millimetre Client: Private Year: 2012

5.7/10 (770)