HQ Architecture + [Rizhao (Sciantung)]

Rizhao, Sciantung, Cina: Lanqiao Clubhouse by Hhd_Fun Architects
HHD_Fun Architects

The project is part of a series of intervents that Hhd_FUN’s architects realised at Shanhaitian beach park in Rizhao, in a 2km long beach.

HHD_Fun Architects

Alongside the beach, the key feature of this park is its 50 year old black pine forest and the design challenges are to minimize the construction impact to the natural environment.

HHD_Fun Architects

As a result, the building was pushed towards the sea to preserve the forest and the form of the building was minimized in order to fit into their natural environment while at the same time to gain the best vista.

HHD_Fun Architects

This steel structure was erected closer to the sea with a low-profile wave-like footprint that grows out of the sand.

HHD_Fun Architects

The swimming pool was strategically positioned in the buffer zone in-between the building and the beach which provide fantastic view to its guests.

HHD_Fun Architects

Special steel structure was designed to fit the complex building from at the same time create big span column free space.

HHD_Fun Architects

The building contains a café, saunas and an outdoor swimming pool within an area of 1150 square meters under a green roof that extends the landscape.

HHD_Fun Architects

Parametric design technique has been adopted throughout all design process i.e. form finding, structure optimization, facade penalization and construction documentation, which make sure the complex shape can be “made” by local low technology manufacturer.

HHD_Fun Architects

“Low Technology Parametric Design” is our strategy to face China’s current construction situation.

HHD_Fun Architects
HHD_Fun Architects

Location: Rizhao, China Architects: HHD_Fun Architects Civil Engineer: H&J International Photographs: Courtesy of Hhd_Fun Architects

6.2/10 (969)