HQ Architecture + [Visitor center]

Rizhao, Sciantung, Cina: Visitor Center by Hhd_Fun Architects
HHD_FUN

Visitor Center was located on the North part of the 2km long Shanhaitian beach park in Rizhao, east China .

HHD_FUN

Designed by beijing-based HHD_FUN Vistor Center is adjacent to a plaza which will attract massive tourists during the high season. the Vistor Center consists of two floors.

HHD_FUN

The form of the building above ground was minimized in order to fit into the natrual environment while at the same time the underground part of the building offers various functions for the park.

HHD_FUN

For instance, shops, cinemas, resturants, leisure facilities, public showerrooms etc.

HHD_FUN

Pedestrains will mainly enter the plaza from the east side, either through 3 open stairs into the building or 4 different pathways towards the sea.

HHD_FUN

All 19 individual buildings were developed out of one prototype. Each building is site specific; being varies in sizes and different orientations to accommodate different function requirements.

HHD_FUN

Together a group of them generate a new configuration that has the emphasis on the varieties of the indoor and outdoor spaces.

HHD_FUN

Special steel structure was designed to fit the complex building form at the same time create big span column free space.

HHD_FUN

Parametric design technique has been adopted throughout all design process i.e. form finding, structure optimization, facade penalization and construction documentation.

HHD_FUN

“Low Technology Parametric Design” was the strategy to face China’s current construction situation.

HHD_FUN
HHD_FUN
HHD_FUN
HHD_FUN

Location: Rizhao, China Architect: Hhd_Fun ArchitectsYear: 2012

0.0/10 (575)